Jumper Electric

Datum: 13-05-2019

Noem het de wet van de remmende voorsprong: Citroën was begin jaren 90 's wereld belangrijkste producent van elektrische auto's. C25, C15, AX,... Het aanbod werd in de loop der tijd geringer, de Saxo en Berlingo 1 bleven over. Om na tien jaar uit de prijslijsten te verdwijnen.

Maar momenteel staan er weer diverse fluister-Citroëns in de brochures: Berlingo 2 (VU/VP), e-Méhari en C-Zéro. Zelfs al worden niet al deze modellen nog geproduceerd, ze zijn nog wel leverbaar. En op korte termijn zal daar de Jumper bijkomen - dit model beleefde zijn primeur op de afgelopen bedrijfswagententoonstelling in Birmingham. Deze Electric-versie wordt als alle zusjes met verbrandingsmotor in de Val-di-Sangrofabriek in Italië geassembleerd, voor de ombouw naar accu's in het bedrijf BD Auto verantwoordelijk.
Overigens leverde het Slovaakse bedrijf Voltia in 2016 al een elektrische Jumper in ons land, maar een groot succes is dat niet geworden. Over het beschikbaar komen van de nieuwe Jumper Electric op de Nederlandse markt en de dan daar aan gekoppelde prijs is op dit moment nog niets bekend. Vervolgens komen er ook elektrische versies af-fabriek van de Jumpy/Spacetourer en de Berlingo-III beschikbaar. Maar dat zal respectievelijk 2020 en 2021 worden.