Expositie NAMAC-50

Datum: 12-07-2015

Dit jaar bestaat de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club vijftig jaar. Om dat te vieren is een grote miniatuurauto-expositie in het Louwman Museum in Den Haag georganiseerd, die van 1 juli tot en met 9 augustus 2015 loopt.

De Jubileumtentoonstelling omvat maar liefst 112 vitrines, die zijn opgesteld in de Great Hall en de Toyoda-zaal van dat Haagse museum. Leden van de NAMAC, Europa's grootste vereniging van verzamelaars van miniatuurauto's, laten ieder met een eigen thema allerlei aspecten van hun hobby zien. Iedere vitrine is ingericht door een ander NAMAC-lid, zodat alle mogelijke verzamelthema's aan bod komen. En het behoeft nauwelijks toelichting dat Citroën hier ook goed vertegenwoordigd is.

Zo zien we onder andere de werkelijk prachtige 1:43-versie van de voormalige Citroëngarage aan het Amsterdamse Stadionplein, gemaakt door onze lezer Henk Versluis.
Maar ook iemand die helemaal gefascineerd is door de Citroën SM laat zaken uit zijn collectie zien.

Voor de liefhebbers geeft de jubilerende NAMAC ook nog een uitgebreide catalogus uit, waarin de club en de deelnemers aan de expositie toelichting geven op al het moois dat is tentoongesteld. Meer informatie vindt u op www.namac.nl