Eerste afbeeldingen e-C3

Datum: 17-10-2023

Om 13.15 vandaag werd de nieuwe vol-elektrische Citroën e-C3 onthuld voor de pers. Volgens Citroën de meest comfortabele auto in het b-segment en medio 2024 verkrijgbaar vanaf slechts € 24.290 inclusief advanced comfort®-vering, 100kw dc-snellader en 320 km actieradius.


De gloednieuwe ë-C3 biedt voor het eerst in het B-segment de veelgeprezen Citroën Advanced Comfort®-vering in combinatie met de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen. Het 44 kWh batterijpakket biedt een actieradius tot 320 km (WLTP) en 100 kW DC-snelladen van 20 tot 80 procent capaciteit in slechts 26 minuten.
De ë-C3 wordt in Nederland aangeboden voor een vanafprijs van €24.290 inclusief belastingen en rijklaar-kosten, waarmee Citroën zijn missie om volledig elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken versterkt. Tevens beoogt Citroën in 2025 een ë-C3 met een range van 200 km vanaf slechts € 20.980 aan te bieden.

De ë-C3 is gebouwd op het specifiek voor BEV-modellen ontwikkeld  ‘Smart Car’ platform van Stellantis. En de ë-C3 is het eerste model met het nieuwe ovale chevron-logo en de nieuwe designtaal van het merk.

EUROPEES PRODUCT

De volledig nieuwe ë-C3 is de eerste volledig elektrische B-segmenter die door een Europese fabrikant in Europa wordt ontworpen, geproduceerd en wordt aangeboden in deze prijsklasse. Hij is ontworpen in Citroëns designstudio in de Stellantis Automotive Design Network-faciliteit in Velizy-Villacoublay, nabij Parijs en zal worden geproduceerd in Europa in de Stellantis-fabriek in Trnava, Slowakije.

Citroën verwacht dat de nieuwe ë-C3 in de automarkt de toon zet voor in Europa ontworpen en gebouwde B-segment hatchbacks, met name als het gaat om het aanbieden van betaalbare elektrisch aangedreven modellen. In dat opzicht is de komst in 2025 van de versie met een range van 200 km helemaal goed nieuws voor kopers die voor een nog lagere prijs elektrisch willen rijden.

De nieuwe ë-C3 is de voorloper van een reeks nieuwe modellen die een belangrijke rol gaan spelen bij het versterken van de Europese productlijn en merkwaarden van Citroën en het verder versterken van de competitieve positie in het hart van de markt.

De volledig nieuwe Citroën ë-C3 komt in de showrooms in het tweede kwartaal van 2024.


Thijs van der Zanden was voor CitroExpert aanwezig bij de introductie: "Het is echt een leuk ding om te zien, mooi interieur met een laagje tapijt op het dashboard zoals vroeger in de BX, stoelen geinspireerd op die uit de CX, een slim geprojecteerd display, fijne stoelen... De prijs (23.300 euro en 19.990 euro voor de short range) is echt héél scherp; een Peugeot e208 of elektrische Corsa hebben dezelfde specs maar zijn er vanaf 35-37.000 euro. Die scherpe prijs realiseren ze onder andere door de ë-C3 25% sneller/efficienter in elkaar te zetten dan de vorige C3 en dat is echt een enorme prestatie. Citroën heeft naar mijn idee met deze auto goud in handen, zeker als het ding straks ook nog net zo comfortabel is als een C4.

Parallel met 2cv
Een mooie parallel met de 2cv dringt zich op: die maakte 75 jaar geleden ook mobiliteit toegankelijk voor een grote groep mensen die zich tot dan toe geen auto kon veroorloven. Dat doet Citroën nu opnieuw voor mensen die best wel elektrisch wilden rijden, maar het gewoon nog te duur vonden. Met de subsidie -die in Nederland ook in 2024 blijft gelden- gaan we deze C3 straks heel vaak zien. Directeur Thierry Koskas vertelde me zelfs dat je snel moet bestellen (dat kan vanaf morgen) anders lopen de levertijden zo hard op dat je pas in 2025 aan de beurt bent. Nog een parallel met de 2cv
! E
n nog iets grappigs: die kleuraccentjes achter bij het achterportier zijn gemakkelijk te wisselen. Kun je er bijvoorbeeld een oranje blokje inklikken als we weer Europees kampioen voetbal worden".