DS5 Blue HDI

Datum: 13-01-2014

Citroën introduceert twee nieuwe Blue HDi-motoren op de DS5: vanaf nu staan een BlueHDi 120 en BlueHDI 180 variant de prijslijst. Krachtig & schoon en wat dat laatste betreft: ze voldoen aan de Euro6 norm, hebben een lage uitstoot van CO2 en NOx.

Speciaal voor de zakelijk rijder is er ook een 120 Businessversie met een vriendelijk bijtellingsbedrag. Bovendien is deze versie rijk uitgerust, met standaard onder meer navigatiesysteem eMyWay, lichtmetalen wielen, parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Bluetooth® en automatische airconditioning. 

De vanafprijs van de DS5 BlueHDi 120 bedraagt €30.990. Mede door de gunstige prijsstelling en lage bijtelling verwacht Citroën veel van de nieuwe versie. Voor een nog lagere bijtelling kunt u altijd nog opteren voor de Hybrid4.
De 120 beschikt over een handgeschakelde zesbak en is leverbaar als Business, Business Executive, Chic en So Chic. Het model vervangt de e-HDi 115 ETG, die vanaf nu niet meer leverbaar is. De nieuweling heeft een CO2-uitstoot van slechts 102 g/km.

De 180 is voorzien van een automatische 6-versnellingsbak en is leverbaar met de uitrustingsniveaus So Chic en Sport Chic. Het is de opvolger van de HDi 160. Ten opzichte van de voorgaande motor zijn verbruik en uitstoot aanzienlijk verlaagd, terwijl de prestaties zijn verbeterd. Ook is de automatische versnellingsbak verbeterd: deze is aangepast voor een verlaging van het brandstofverbruik, soepelere overgangen en een betere responsiviteit. De BlueHDi 180 is altijd voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen.