DS3 Crossback, óók 100% Elektrisch

Datum: 13-09-2018

De fraaie DS 3 CROSSBACK verlegt de grenzen en is te voorzien van zowel verbrandingsmotoren als een 100% elektrische aandrijving die verfijning naar een uitzonderlijk hoog niveau tillen. Deze voiture wordt op een geheel nieuw platform geproduceerd en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van technologie en design.


DS 3 CROSSBACK is zowel geschikt voor stadsverkeer als voor de snelweg. Er is ruimte voor uitzonderlijke technologieën als koplampen met DS MATRIX LED VISION, verzonken portiergrepen die automatisch uitschuiven en een volledig digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder. Deze avant-gardistische voorzieningen worden gecombineerd met uitzonderlijk comfort en tal van voorzieningen op het gebied van veiligheid en rijassistentie. DS 3 CROSSBACK is een elegante en aantrekkelijke auto voor degenen die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie: hij is stijlvol, hightech, comfortabel en dynamisch.

Eind 2019 ook 100% elektrisch

Met DS 3 CROSSBACK wordt de droom van een stijlvolle elektrische auto werkelijkheid. Deze eerste auto met avant-gardistisch design komt het 4e kwartaal van 2019 op de markt met volledig elektrische aandrijving met uitstekende prestaties: actieradius van 450 kilometer (NEDC-cyclus) met een voorziening waarmee de accu in een half uur weer tot 80 procent kan worden opgeladen. Deze opmerkelijke prestaties gaan niet ten koste van interieurruimte omdat de accu’s onder de vloer zijn geplaatst.

De elektrische aandrijflijn van DS 3 CROSSBACK E-TENSE omvat:

• een elektromotor met 100kW/136 pk (topsnelheid 150 km/u in sportmode)
een lithium-ion accu met 50 kWh onder de vloer
• een regeneratief remsysteem
• een actief koelsysteem voor de accu voor ultrasnel opladen tot 100 kW

de auto is bovendien uitgerust met een hittepomp van de nieuwste generatie waarmee de temperatuur in het interieur wordt geregeld.

Een systeem dat opmerkelijke prestaties mogelijk maakt:

actieradius van 450 kilometer bij de NEDC-cyclus en 300 kilometer bij de WLTP-cyclus
Koppel van 260 Nm
0 – 50 km/u in 3,3 seconden en 0 – 100 km/u in 8,7 seconden
ultrasnel opladen van 100 kW om 10 kilometer extra actieradius per laadminuut (WLTP-cyclus) te laden. Zo kan bijvoorbeeld in een half uur weer voor 80 procent worden opgeladen
opladen zoals automobilisten dat dagelijks doen: anderhalf uur voor een actieradius van 100 kilometer of acht uur voor een volledig volle accu