Drie maal is scheepsrecht

Datum: 26-11-2015

U kunt er alles over lezen in CitroExpert 114: de speurtocht naar en uiteindelijke aanschaf van de nieuwe hoofdredactionele Ami8, de eerste onduidelijkheid toen deze Thasos-blauwe berline ingevoerd moest worden.

Een tweede afspraak bij de RDW verliep evenmin op rolletjes, maar de derde op 25 november gaf uiteindelijk het gewenste resultaat: na een ritje door de regen -het kon even niet anders- richting 't Nieuwegeinse keuringsstation werd de auto bekeken, opgemeten - om een uur later opgelucht maar 162 euro en 33 eurocent lichter het pand te verlaten.

Dan zijn er nog een aantal andere zaken af te handelen: BPM-aangifte doen bij de Belastingdienst (ook al hoeft er niets betaald te worden, de Ami is immers ouder dan 30 jaar), de Belastingdienst moet dan vervolgens het groene licht geven aan de RDW, die stuurt dan een kentekencard aan mij op, blauwe platen laten maken, verzekering melden wat het kenteken is....
Wanneer dat allemaal achter de rug is, begint Het Grote Wachten - wachten op het moment dat al het winterse strooizout (if any) van de wegen gespoeld is, op een droog voorjaar 2016. We komen u dan vast wel ergens tegen: Citromobile, ICCCR, ... ?