Door het dak...

Datum: 31-08-2021

Ze halen regelmatig de kolommen van ook niet-autobladen: de veilingopbrengsten van 2cv's. Leek de door een Nederlandse verzamelaar ingebrachte 2cv6 met nog geen 10 kilometer op de teller tijdens 100 ans Citroën in La Ferté-Vidame met een opbrengst van meer dan 60.000 euro inclusief veilingkosten het voorlopige hoogtepunt, afgelopen augustus bewees het veilinghuis Aguttes dat het nóg gekker kan.

Een 2cv6 Charleston uit 1990 van de allerlaatste Portugese serie met 9 kilometer op de teller ("met de originele fabriekslucht nog in de banden...") werd tijdens een openbare verkoping in Parijs aangeboden. Tot ieders verbazing werd de geschatte opbrengst van rond de 70.000 euro verdubbeld...! Een gefortuneerde enthousiast of investeerder was bereid inclusief kosten het bedrag van 142.000 euro neer te tellen.

Voor een 2cv die, als wij het voorzichtig inschatten, nooit op de weg zal komen, want zal elke kilometer boven die huidige 9 niet een waardeverlies van vele duizenden euro's veroorzaken? De nieuwe eigenaar zal 'm ongetwijfeld in een geklimatiseerde ruimte verder 'laten rijpen'.
We hopen dat hij er net zoveel plezier aan beleeft als de sleutelaar die zijn/haar doorleefde Deux-chevaux met bij elkaar geschraapt geld zelf rijdbaar houdt en er de vakanties in Frankrijk mee doorbrengt.