De verrassend complete Citroën C1/II- 2014

Datum: 24-02-2014

Tien dagen na het vrijgeven van de eerste beelden van stalgenoot 108 heeft Citroën informatie over zijn geheel vernieuwde C1 verspreid. De auto oogt wat robuuster dan zijn voorganger, ietsje minder braaf? En bovendien is er meer verschil met de 108.

Zijn maten bedragen 3m47 (lengte) bij 1m62 (breedte). De bagageruimte meet 196 liter (16 liter minder indien voor een reservewiel gekozen wordt), maar door het neerklappen van de achterbank kan dit verhoogd worden tot 750 liter.

Voor wat betreft het mechaniek zal er keuze zijn uit een opgepoetste versie van het oorspronkelijke 1.0-blok, maar de snellere C1-II is met de uit de C3 en DS3 bekende driecilinder VTi82 leverbaar. De verbeterde ‘gerobotiseerde’ ETG-bak zal op de 1.0 leverbaar worden.

Qua uitvoering is het een zeer complete auto geworden, met standaard ESP en zes airbags. Voor zaken als ‘keyless entry’, het touchscreen en een achteruitrijcamera moet extra betaald worden.

Net als bij de DS3 zijn de combinatiemogelijkheden voor kleur, uitrusting en bekledingsstof schier onbeperkt. Over de prijs valt op het moment van schrijven nog niets met zekerheid te zeggen, maar deze zal ‘marktconform’ zijn, lees: concurrerend voor de vergelijkbare modellen van andere merken – vanaf zo’n € 9999,-?

Ook staat nog niet vast hij in de Nederlandse en Belgische showroom zal staan – ergens in de loop van het voorjaar, begin van de zomer? We hopen u meer te kunnen vertellen en te laten zien vanaf de salon van Genève, begin komende maand.