De nieuwe C3!

Datum: 29-06-2016

Wanneer dit bericht live gaat - woensdag 29 juni om 12u30 - hebben we zojuist in Lyon kennis kunnen maken met de nieuwe C3. Een derde generatie van de Citroën met deze naam, waarvan er sinds 2002 ruim 3,5 miljoen van geproduceerd werden.

Meer over de C3-III vindt u vanzelfsprekend in de nieuwe CitroExpert (halverwege juli in de kiosk of op de mat bij de abonnées), maar we willen u toch al een paar feiten vertellen.
De termen waarmee Citroën de auto lanceert zijn Optimisme (/vormgeving), Menselijk (/comfortabel) en Slim (elektronica). De auto heeft duidelijk verwantschap met familieleden, meer specifiek met de C4 Cactus: het front en de dit keer wat bescheidener Airbumps onderaan de deuren. De mogelijkheden tot personalisering zijn schier eindeloos en qua mechaniek kan er gekozen worden uit drie driecilinder benzinemotoren en twee dieselblokken. Kort na de lancering zal hij er ook met een 'echte' automaat komen. De auto is net geen 4 meter lang en de kofferruimte heeft een inhoud van 300 liter.