De 5 beste autoverzekeringstips

Datum: 10-03-2016

- advertorial -

Als je met je Citroën de weg op gaat wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, maar dit betekent niet dat je hiervoor teveel moet betalen. Met de onderstaande tips weet je hoe je zo goed mogelijk verzekerd bent voor de laagste prijs.

Tip 1. Verzeker niet teveel

Voorkom dat je oververzekerd bent door de dekking van je autoverzekering aan te passen aan de leeftijd van je auto. Nieuwe auto’s worden vaak Allrisk verzekerd, auto’s tussen de 5 en 10 jaar worden WA + beperkt casco verzekerd en auto’s ouder dan 10 jaar hebben alleen een WA dekking. Hoe hoger de dekking hoe meer premie je hiervoor betaalt. Deze hoge premie betaal je netjes iedere maand, terwijl verzekeraars vaak minder vergoeden naarmate de auto ouder wordt.

Tip 2. Vermijdt dubbele verzekeringen

Naast de gewone autoverzekering kun je kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen zoals een pechhulp-, rechtsbijstand- of inzittendenverzekering. Deze extra verzekeringen kunnen handig lijken maar check eerst of je hiervoor niet al verzekerd bent. Zo vergoedt een algemene rechtsbijstandverzekering soms ook rechtsbijstand in het verkeer en is een pechhulpverzekering overbodig als je al lid bent van de ANWB.

Tip 3. Vergelijk autoverzekeringen

Op de autoverzekeringsmarkt zijn veel verzekeraars actief met nog meer verschillende verzekeringen. Om erachter te komen welke verzekering voor jou het voordeligst is kun je deze met elkaar vergelijken. Autoverzekeraars willen op vergelijkingssites zoals Overstappen.nl zo hoog mogelijk scoren waardoor zij lage premies bieden met goede polisvoorwaarden. Bekijk alle autoverzekeraars hier en kom erachter welke het best past bij jou en jouw auto.

Tip 4. Regel alles voor de overstap

Heb je een nieuwe autoverzekering nodig omdat je oog is gevallen op een nieuwe Citroën en wil je je oude Citroën verkopen? Schrijf dan je oude auto over naar de nieuwe eigenaar en zeg je oude contract op. Zolang de auto op jouw naam staat geregistreerd ben je wettelijk verplicht om hiervoor verzekerd te zijn. Als de auto is overgeschreven kan de oude verzekering worden opgezegd en kun je overstappen naar een nieuw contract.

Tip 5. Betaal kleine schades uit eigen zak

Bij schade kun je de kosten laten vergoeden door de verzekering, maar dit kost soms meer dan het oplevert. Een schade laten vergoeden zorgt ervoor dat je daalt op de bonus-malusladder, waardoor je maandelijkse premie hoger wordt. De verhoging van de premie kan over een lange periode hoger uitvallen dan de kosten van de schade zelf. Je kunt in dat geval een kleine schade beter zelf betalen zodat je je schadevrije jaren behoudt en de premie laag blijft.

Betaal niet meer dan nodig

De premies van autoverzekeringen worden bepaald door autoverzekeraars waardoor er grote verschillen kunnen zitten tussen verzekeringen met dezelfde dekking. Door jaarlijks te bekijken of de dekking nog bij jouw auto past en door de premies van autoverzekeraars te vergelijken weet je zeker dat je altijd een scherp tarief betaalt en toch goed verzekerd bent.