Conservatoire veiliggesteld!

Datum: 15-09-2015

Frankfurt am Main, 15 september 2015. - Op de persdag van de IAA hadden we een interview met Xavier Peugeot - directeur productie bij Citroën én baas van de nieuwgevormde historische koepel Aventure Peugeot-Citroën-DS.

In de volgende CitroExpert treft u hier een uitgebreid verslag over aan, maar het belangrijkste nieuws dat wij uit zijn mond konden optekenen:

“Er zijn beslist geen plannen om de historie van onze merken minder aandacht te geven - au contraire! Onze wortels zijn van belang. Niet alleen voor marketing & publiciteit van nieuwe modellen, maar ook om te kijken waar je als merk vandaan komt. Voor inspiratie van bijvoorbeeld de nieuwe concept car Cactus M kijken de ontwerpers terug naar de legendarische Méhari.
Dat er bij Citroëns Conservatoire zaken met name achter de schermen gaan veranderen is door de nieuwe opzet zeker het geval, maar de liefhebbers moeten niet bang zijn dat deze collectie gesloten of zelfs opgeheven zal worden! En voor het fysiek samenvoegen tot één grote collectie(/museum) zijn evenmin plannen, want liefhebbers van de verschillende merken zullen met name in hún Citroën of Peugeot geïnteresseerd zijn.”