Citroracing Historique

Datum: 20-07-2014

Op het ‘Circuit du Bourbonnais’ in Montbeugny nabij Moulins vond afgelopen weekeinde de negende editie van het evenement ‘Citroracing Historique’ plaats, speciaal bedoeld voor sportieve Citroëns, Panhards en DB’s. De enthousiaste organisator Bruno Jammes kon opnieuw ruim 60 aanwezigen verwelkomen, waarbij het overgrote deel van het programma werd gevuld met het rijden op het circuit in diverse groepen.

In actie kwamen ondermeer Visa Trophée, Mille Pistes, GTi en Chrono, AX GT, GTi en Sport, een GS, een CX in Groep 2-rallyversie, BX GTI en Sport, Saxo’s VTS, een Xsara VTS en de bekende MEP X2 en X27-formulewagens, respectievelijk aangedreven door een Panhard- en een GS-motor.

Tijdens het avondprogramma op zaterdag werd aandacht besteed aan de jubilea 40 jaar CX, 30 jaar Visa Mille Pistes en 30 jaar Trophée Visa Féminin, de rallycompetitie die Citroën in 1984 in Frankrijk voor dames organiseerde. Enkele deelneemsters van de Trophée Féminin van destijds waren ook aanwezig, evenals Marlene Wolgensinger, die een aantal jaren de sportactiviteiten van het merk leidde.

De Nederlandse inbreng bestond uit Kees de Waard Wagner met zijn Visa GTI 115 en Jaap Margry, die met zijn Panhard 24 CT in actie kwam. Op zaterdag trotseerden de deelnemers de enorme warmte, terwijl in de nacht een forse regenbui voor wat verkoeling, maar ook voor een vochtige baan zorgde. Ook op zondagochtend en -middag vielen er nog wat buiten, maar dat deed geen afbreuk aan het plezier dat de deelnemers en bezoekers hadden. Noemenswaardige incidenten bleven dan ook uit.

Een uitgebreid verslag van het evenement verschijnt in het komende nummer van CitroExpert.

Tekst en foto’s: René de Boer