CitroMiniaturen

Datum: 31-05-2016

Afgelopen jaren verscheen in de Franse kiosken een bouwpakket in afleveringen van de 2cv6 Charleston - een prachtig model in schaal 1:8 - 40 centimeter lang.

Maar met een allesbehalve kinderachtig prijskaartje: 100 x 10 euro = 1000 euro. En voor dat geld mocht je 'm ook nog zelf in elkaar zetten.

Op de Zwitserse site http://www.diecast-club.com/ lijkt het dat het geassembleerde en in kleur gespoten model voor het relatieve bagatel van 600 euro wordt aangeboden. Er is ook de mogelijkheid om het miniatuur te bestellen in uw eigen kleur, met uw eigen kenteken! Hoe het helemaal werkt, kunt u hier zelf nakijken. Of bekijk de video:

FOM
Overigens brengt diezelfde Diecast Club nog meer zaken die ook de miniaturenverzamelaars in schaal 1:43 onder ons kunnen waarderen; wat te denken van een serie van bijzondere 2cv-afgeleiden van 'overzee'? Van verschillende varianten van WRC-Citroëns DS3?

Of van militaire voertuigen als de Citroën FOM? Men heeft het over 'IXO-kwaliteit', maar dat zegt naar ons gevoel niet echt iets over de oorsprong - of toch wel?