Citroënmuseum naar La Ferté-Vidame ?

Datum: 30-12-2019

Het Conseil départemental d'Eure-et-Loir heeft maandag 16 december jongstleden bekendgemaakt dat zij kandidaat wil zijn om over drie jaar in La Ferté-Vidame hét Citroënmuseum te gaan huisvesten. Dit is bekendgemaakt door de krant l'Écho Républicain.

De meest serieuze tegenkandidaat is Poissy -hier was eerder sprake van als de plek voor een museum voor alle niet-Peugeots uit de PSA-verzameling- maar de vertegenwoordigers van het departement Euro-et-Loir hopen dat met het testcircuit dat zich al in La Ferté bevindt, een sterke troef in handen te hebben. Volgens schattingen zou een Citroënmuseum zo'n 200.000 bezoekers per jaar trekken en dat zou de overige toeristische bezienswaardigheden in de regio groot-Chartres een extra boost kunnen geven. Om nog maar te zwijgen van een opleving van de hotel- en restaurantindustrie. Het museum zelf zou naast de collectie voertuigen ook allerhande andere activiteiten kunnen aantrekken, zoals een restauratie-atelier.

Dat La Ferté-Vidame veel klassieke Citroëns aankan, werd vorig jaar bewezen toen hier het eeuwfeest werd gevierd. We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen op dit vlak!