Citroën presenteert sportplannen voor 2014

Datum: 17-12-2013

In het hoofdkwartier van Citroën Racing in Versailles presenteerde de sportdivisie van het merk gisteren de plannen voor het autosportseizoen 2014.

Voor het eerst is Citroën vertegenwoordigd in twee wereldkampioenschappen, want naast de deelname aan het WK Rally (WRC) staat ook de deelname aan het WK Toerwagens (WTCC) op het programma.

In het WK Rally zet Citroën onder de vlag van het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team twee DS3 WRC’s in voor de rijderscombinaties Kris Meeke/Paul Nagle en Mads Østberg/Jonas Andersson. 
Khaled Al Quassimi en Chris Patterson concentreren zich op het Middle East Rally Championship, maar rijden ook enkele WK-rally’s.

Voor het debuutseizoen in het WTCC heeft Citroën een wedstrijdversie van de C-Elysée gebouwd. 
Hier stonden viervoudig WTCC-kampioen Yvan Muller en negenvoudig rally-wereldkampioen Sébastien Loeb al vast als coureurs. 
Een derde C-Elysée wordt toevertrouwd aan de Argentijn José-Maria López, terwijl er tijdens de twee laatste WTCC-weekeinden in Sjanghai en Macau een vierde fabrieksauto zal worden ingezet voor een nog nader te bepalen Chinese coureur.

Tekst: RdB/Foto’s: Rebocar

Bekijk hier de volledige presentatie:
http://www.dailymotion.com/embed/video/x183bwy