Citroën op de Antwerp Classic Salon

Datum: 05-03-2016

De 39e Antwerp Classic Salon is nog tot en met morgen (openingstijden vandaag en morgen 9-18 uur) te bezoeken in de hallen van Antwerp Expo, voorheen bekend als het Bouwcentrum, aan de Jan van Rijswijcklaan in de Sinjorenstad. Ook voor Citroënliefhebbers is er als altijd wel iets te vinden.

Het onderwerp van de show, die als een van de grotere in de Benelux geldt, is ditmaal ‘Belgian Racing Victories’. Een fraaie expositie van indrukwekkende toerwagens biedt een rijk beeld van de vele racesuccessen van Belgische coureurs, of, zo u wilt, piloten.

Daarnaast zijn er vele aanbieders van klassieke automobielen. We zagen in de expositiehallen maar liefst drie Méhari’s, een mooie SM en een Traction Avant uit 1952. Voor degenen die op zoek zijn naar miniaturen, documentatie en andere automobilia is er genoeg keuze, van de overbekende modelauto’s uit kioskreeksen tot prachtige ‘mint-boxed’ Dinky Toys, aangevuld met een enorme keuze aan folders – inclusief de meest recente documentatie van de Autosalon van Genève – bij enkele bekende handelaren. Ook wie op zoek is naar onderdelen wordt niet teleurgesteld.

De DS/SM Club Citroën en de Belgische Oude Citroën Club zijn, evenals in voorgaande jaren, beide met een eigen stand vertegenwoordigd in de aparte hal waarin zich de diverse merken- en modelclubs presenteren.

Tekst en foto’s: René de Boer