Citroën Duitsland verhuist

Datum: 23-05-2019

Het zat er aan te komen: met de groei van het aantal merken binnen de PSA-groep én de jacht op 'overbodige' kosten van algemeen directeur Carlos Tavares, worden ondersteunende diensten van in dit geval de Duitse importeurs (Citroën, DS Automobile en Peugeot) en fabrikant (Opel) samengevoegd.

Na negentig jaar in Köln gezeten te hebben wordt Citroën Deutschland AG opgenomen in de Opelhoofdstad Rüsselsheim - deze stad ligt zo'n 180 kilometer zuidwestelijk van de voormalige plek van vestiging. Directeur Rasmus Reuter van PSA Deutschland verklaart dat de verhuizing in goed overleg met medewerkers en vakbonden gebeurt.  Historisch gezien is het jammer, aangezien in de jaren 20 en 30 ook nog Citroëns in Köln geassembleerd werden.

Nederland
Overigens staat iets soortgelijks in Nederland te gebeuren; deze zomer zal de importeur van Opel standplaats Breda verlaten om zich bij het PSA-HQ in Amsterdam Zuidoost te vestigen. Er wordt wel benadrukt dat de merken ondanks de administratieve samenvoeging hun eigen identiteit blijven behouden.