Chaprongelukje

Datum: 10-02-2019

Tussen de glanzend-gerestaureerde DS'en van Henri Chapron kwamen we deze verfomfaaide DS19 Concorde uit 1964 tegen op Rétromobile. Er werden er in vijf jaar slechts 38 van gebouwd.

Enkele Nederlandse -mannelijke- bezoekers van de beurs reageerden: "nou, kijk maar uit dat ZE dat niet met jouw Citroën doet!". Er vanuit gaande dat het altijd de echtgenote is die zulke dingen met het favoriete speeltje van de man doet. Maar zoals vaak het geval is, blijkt de werkelijkheid toch nét iets anders.

Volgens het bordje ter plekke was deze Haute Couture-Snoek van de echtgenote (la épouse) van een restaurateur (restauranthouder) uit Meursault. En werd de arme Concorde het slachtoffer van een forse woede-uitbarsting van de echtgenoot (le époux of le mari) toen zij in scheiding lagen. Blijkbaar had de man spijt van zijn daad, óf miste hij zijn echtgenote, want de Concorde is al die tijd in deze staat gebleven.

Ietwat ten overvloede staat op het bijbehorende bordje: 'originele staat, ongerestaureerd'.
Ware hij dat wel, dan zouden wij graag het adres van deze restaurateur willen weten - om er nooit werk naartoe te brengen. 

Foto's met dank aan Mario Kloostra.