C4 Cactus ‘Leon Römer style’

Datum: 05-08-2015

Enthousiaste bezoekers en oplettende voorbijgangers konden het afgelopen weken al zien: in de showroom van restaurant Baut Zuid staat een bijzondere Citroën C4 Cactus. Baut Zuid is gevestigd in de voormalige showroom van Citroën op het Stadionplein en biedt een platform voor jonge kunstenaars, zonder de heritage van het unieke gebouw uit het oog te verliezen. Deze 3 elementen komen samen in de Citroën C4 Cactus die de talentvolle kunstenaar Leon Römer bewerkte. Via Facebook werd opgeroepen ideeën in te zenden voor het bewerken van de Airbumps [de unieke beschermende zijstrips tegen parkeerschade] van de Cactus. Leon Römer won deze Cactus Challenge.

Toen wij in het ontwerp van Leon de verschillende elementen van de Citroën C4 Cactus gecombineerd zagen met zijn “kippenbauten” waren we het er unaniem over eens dat hij de terechte winnaar is van onze competitie. Nadat Leon zijn artwork ook daadwerkelijk heeft gezet op de Airbumps en deze vervolgens zijn gemonteerd op de Cactus, werd onze eerste indruk helemaal bevestigd; Leon is de overtuigde winnaar en wij wensen hem de komende tijd heel veel rijplezier!

Leon Römer [29] is afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie van Sint Joost. Hij werkte eerder aan projecten voor o.a. Samsung, H&M, NS, ExxonMobile, Keune Haircosmetics en bewerkte een tram van het GVB in zijn kenmerkende stijl. Leon vond de Cactus in eerste instantie ‘een stoere en speelse auto die niet lijkt op andere auto’s’. De Airbumps van de Cactus bewerkte hij met een patroon waarin kippenbouten [als verwijzing naar Baut], de springstof C4, cactusplanten en citroenen zelf terugkomen.

Citroën ontwikkelde de Airbumps [luchtkussentjes van polyurethaan die meeveren als er objecten tegenaan komen] om parkeerschades te voorkomen. ‘De Airbumps zijn niet alleen praktisch, maar ook een belangrijk stijlelement van de Cactus en daarom leek het ons een leuk idee dit nog meer te benadrukken door er een kunstobject van te maken’ aldus Anne Lobbes van Citroën.

De C4 Cactus ‘Leon Römer style’ rijdt deze zomer door Amsterdam.

Bekijk hier de video: