C3 facelift

Datum: 11-02-2020

Hij is er in onze optiek net, maar toch alweer ruim 3 jaar op de markt, daarom heeft Citroën een facelift voor haar succesnummer C3 aangekondigd. Bestellen kan binnenkort, de eerste exemplaren van deze IIIb-modellen zullen in juni worden geleverd.

Wat is er verschillend ten opzicht van de C3-III, die eind 2016 werd geïntroduceerd en waarvan al meer dan 750.000 stuks zijn geleverd? Om te beginnen is de neus ingrijpend gewijzigd. Er werd inspiratie gezocht bij conceptcar CXperience, de grille is meer geprononceerd en de van vorm veranderde koplampen worden nu door een chromen strip geaccentueerd. Aan de zijkant vinden we gerestylede airbumps met drie in plaats van zeven bubbels. In het interieur wordt nu standaard een armsteun geleverd, een grote wens van vele bezitters. En de stoelen zijn standaard van het Advanced-Confort type. Verder valt de verzonken dakdecoratie op. Of er ook practisch nut aan wordt ontleend is ons nog niet duidelijk. Naast de vernieuwde led-verlichting voor en achter zijn er talloze aanpassingen op het gebied van comfort, connectiviteit en personaliseringsmogelijkheden. En zo te zien is er een nieuw type velg leverbaar. Zijn er nog wensen vanuit de redactie? Ja, een open dak zou fijn zijn en gezien het toch al vlotte uiterlijk zou een 'snelle' VTS of VTR het gamma compleet maken. Misschien de elektrische variant in 2021...?


Links de huidige versie, rechts de vanaf juni 2020 leverbare C3, versie IIIb.Of de uitbundige dakdecoratie ook een functie heeft is ons nog niet duidelijk