C-Zero voor HAN Automotive

Datum: 25-11-2014

Op 3 december aanstaande zal Citroën Nederland een Citroën C-ZERO ter beschikking stellen aan het Automotive Instituut van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

De C-ZERO zal in het onderwijs gebruikt worden om studenten, docenten en onderzoekers bekend te maken met deze moderne elektrische auto. De auto zal breed ingezet worden voor onderwijs, practica en onderzoek. Met deze C-ZERO wordt het wagenpark dat HAN Automotive ter beschikking heeft verder gecompleteerd om met het brede marktaanbod haar onderwijs naar de laatste stand van zaken in te kunnen richten.

Joop Pauwelussen, directeur van HAN Automotive, is opgetogen over de komst van de C-ZERO.
“Dit onderstreept de uitstekende samenwerking die wij al jaren met Citroën hebben en kunnen wij onze studenten nog beter voorbereiden op hun toekomst bij importeurs, dealerorganisaties, producenten en toeleveringsbedrijven binnen de Automotive branche. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met Citroën.”

Citroën biedt diverse milieu-vriendelijke vervoers-oplossingen met een zuinige Hybrid4 motor, PureTech benzinemotoren, e-HDi dieselmotoren en de 100% elektrische motor van de C-ZERO.
Met de C-ZERO richt zich Citroën in eerste instantie op de zakelijke rijder en grote fleetowners. De C-ZERO valt in de 4% bijtellingscategorie.


De C-ZERO is voorzien van een 47 kW (64pk) elektromotor, voorzien van een 16 kW 330 V Lithium Ion accu. De C-ZERO is compleet uitgerust en is standaard voorzien van ABS en ESP. De oplaadtijd van de batterij bij 220V is 6 uur (100%) en indien een 50kW aansluiting beschikbaar is, zal de batterij in 30 minuten geladen zijn (80%). Met een actieradius van 150 kilometer is de C-ZERO prima geschikt voor stadsverkeer.