Back to the USA...?

Datum: 24-03-2021

Als trouw lezer van CitroExpert weet u natuurlijk dat er een bijzondere band bestaat tussen (André) Citroën en de Verenigde Staten - sla er ons dossier in Citroexpert | Citroexpert 90, nov-dec 2011 maar op na.
 
Ons merk heeft ter plekke nog steeds een aantal enthousiaste volgers -al wordt Citroën daar al geruime tijd niet meer officieel geïmporteerd, zelfs niet door 'grijze' bedrijven als CXA. Liefhebbers hoopten nog lange tijd dat Citroën zou terugkeren, maar die verwachting lijkt nu officieel de grond in te zijn geboord.
De familie Peugeot, grootaandeelhouders van PSA en daarmee van de nieuwe groep Stellantis, hadden eerder te kennen gegeven dat zij voor een terugkeer in de VS van het merk Peugeot zouden kiezen. Iets dat naar verluidt in een vrij ver stadium was, ware het niet dat daar nu volgens ingewijden een forse streep door is gehaald.
Dat heeft te maken met het feit dat het nieuwe concern er voor kiest om zo weinig mogelijk concurrentie onderling op 'verre markten' hebben. Al zou het dealernetwerk van Chrysler/Dodge wel als springplank kunnen dienen.