A9 wordt C6-X81

Datum: 25-04-2016

Tijdens de autoshow van Beijing heeft Citroën vanochtend twee nieuwe modellen gelanceerd. Om te beginnen een C6 met codenaam X81, aan de andere kant van het spectrum staat de E-Elysée.
 
De C6 is gebaseerd op een verlengd onderstel van de Peugeot 508 waarmee hij enkele zichtbare componenten deelt. Hij heeft een totale lengte van 4m96. Het model is op enkele details als de grille na identiek aan de eerder geïntroduceerde Dongfeng Aeolus A9. Er is keuze uit twee benzinemotoren: 1.8 en 2.0. Zoals al eerder duidelijk werd heeft de auto geen hydractieve vering, maar de eerste persinformatie spreekt over een comfort op hoog niveau, in alle opzichten. De kans dat het model naar Europa gaat komen is -zeker voorlopig- erg klein.
 

Verder is er een geheel elektrische versie van de C-Elysée getoond: de E-Elysée. Zou het op deze manier geen ideale auto voor onze contreien zijn? Naar we begrepen zit dat het er voorlopig ook niet in, al wordt de C-Elysée met benzine- of dieselblok nu wel officieel in Frankrijk verkocht.
 
Meer over deze modellen treft u in het juli-/augustusnummer van CitroExpert aan. Nog even geduld dus....
 
[Foto's Car News China]