28e Salon Champenois Reims – 7 en 8 maart 2015

Datum: 11-02-2015

Al zo lang als CitroExpert bestaat -en dat is een hele tijd, bijna 20 jaar!- zijn wij begin maart in Reims te vinden. Als bezoekers/verslaggevers op de door de BCE georganiseerde klassiekerbeurs in het zuidoostelijk van het stadscentrum gelegen Parc des Expos.

Een groot en groots spektakel, dat in de loop van de jaren alleen nog maar groeide. Voor bezitters/verzamelaars van alles wat (Franse) klassieke voertuigen betreft een heus walhalla. En zelfs als u niet naar een specifiek onderdeel of oude brochure op zoek bent, is het een samenkomst om van de watertanden. De hekken gaan zowel op zaterdag als zondag om 09u30 open. Komen we u daar dan tegen…?

Enkele praktische tips van ons als ervaringsdeskundigen:
-de parkeerterreinen in de directe omgeving van het Parc des Expos zijn vaak al vroeg afgeladen. Maar twee rijbanen van de Avenue Henri-Farman aan de noordkant van het complex worden ingericht als mega-parkeerplek en als u niet al te laat komt is hier met gemak een plekje te vinden – bovendien: gratis!

-als we door de jaren heen een puntje van kritiek op de organisatie hebben, betreft dat de catering. Vanaf een uur of twaalf staan ellelange rijen hongerigen voor de plekken waar sandwiches en friet verkocht worden. Doe als wij: koop ’s ochtends vroeg bij een lokale bakker een stokbrood, sla een paar blikjes paté in en verzorg rond de klok van twaalf op die manier uw eigen lunch. Wel zo makkelijk – en smakelijk!

-koppel een bezoek aan dit evenement aan een weekeindje Reims, een stad die zeer de moeite waard is. In de komende CitroExpert treft u, ter opwarming, een artikel over het lokale automuseum aan. Dus nog een reden om 7 en 8 maart af te reizen naar de champagnestreek. Hotels in de stad en directe omgeving zijn vaak goed gevuld (met name de zaterdagavond), maar met een beetje zoeken….  Kijk op bijvoorbeeld http://www.accorhotels.com, www.logishotels.com/nl.html  of op de bekende boekingsites.
 
Meer informatie over de beurs zelf is hier te vinden.