'Garagepoes' Muziektheater

Datum: 03-03-2014

Theatergroep Flint presenteert ‘GARAGEPOES’ muziektheater.
Poëzie doordrenkt met bloed, zweet en staal.

Tussen de autowrakken werkt een automonteur zich in het zweet, vlijt een pin-up zich uitdagend over de motorkap en dringt zich regelmatig een verstikkende moeder op. Garagepoes is een rauwe muziektheatervoorstelling die zich afspeelt in een autogarage.

In een werkplaats vol slijptollen, lasapparatuur en boormachines komt een aards verhaal van garagehouder, plaatwerker en dichter BEHR (Boudewijn Rikmenspoel) tot leven. De buitenwereld laat hem niet met rust; bemoeizuchtige ouders, een opdringerige buurvrouw en hebberige projectontwikkelaar eisen voortdurend zijn aandacht op. BEHR’s keuze om naast zijn zware dagelijkse werk als garagehouder ook poëzie te schrijven is bijzonder. Dat hij een dichter is, maakt het werken in een ogenschijnlijke machowereld op zijn minst opmerkelijk. Zijn ruig gezongen gedichten hebben een onheilspellend karakter, doordrenkt met diesel en motorolie. De vuigheid van een ‘smerig’ garagebedrijf tegenover de schoonheid en zeggingskracht van poëzie wordt voelbaar in woord en muziek.

schuilend onder TL
draai ik bougies in het blok
worden mijn spietsen stalen neuzen
als het ijzer zich vormt in mijn handen
BEHR


Samen met een speciale cast en gecomponeerde muzikale arrangementen vormt Garagepoes een spectaculaire locatievoorstelling die in de maanden mei t/m juli wordt gespeeld. Per avond kunnen maximaal 50 toeschouwers terecht in 4 verschillende garages in Beesd, Amsterdam, Lelystad en Utrecht.

Speeldata 2014
Info/tickets: www.theatergroepflint.nl

Beesd: Garage Chateau Deux Cheveaux 21 mei t/m 25 mei (24 mei première), 28 mei t/m 1 juni
Amsterdam: NNB
Lelystad: Garage Hans Jorissen Autoreparaties 25 t/m 29 juni, 2 juli t/m 6 juli
Utrecht: Garage Verder Vervoer 9 t/m 13 juli, 16 t/m 20 juli

Garagepoes is in elkaar gesleuteld door Felix Strategier (bedenker, acteur, muzikant) en Boudewijn Rikmenspoel (garagehouder, dichter). Opgepoetst door Wim Meuwissen (eindregie) en uitgereden door Saskia van Engeland (actrice, zangeres), Alan Purves (slagwerker) en Niels Brouwer (componist, gitarist). In het werklicht gezet door Gé Wegman (lichtontwerper) en Anneke Kroon (producer).

Theatergroep Flint (opgericht in 1979 onder de naam Gebroeders Flint) is bekend van het straattheater en talloze muziektheater producties voor een groot publiek. Literatuur en poëzie van (inter-)nationaal gelouterde auteurs vormen een belangrijke inspiratiebron. De voorstellingen kenmerken zich door muzikaliteit, humor en romantiek. Flint leidt het publiek met een knipoog langs thema’s die de mens beroeren.

Fotografie: Krijn van Noordwijk